Goran M. (38) iz Dubočana uhapšen zbog sumnje da je prešao u suprotnu traku i udario tinejdžere na mopedu. Deca su se vraćala s rođendana, a osumnjičeni je posle udesa otišao kući da spava kao da se ništa nije dogodilo

Horor! Goran M. (38) iz Dubočana kod Zaječara uhapšen je zbog sumnje da je mrtav pijan automobilom pokosio moped na kojem su bila dvojica dečaka stara svega 12 godina! Od siline udarca jedan mališan je ostao bez noge, a Goran M. je hladnokrvno pobegao s mesta nesreće i otišao da spava.

Kako saznajemo, udes se dogodio u utorak uveče, oko 20 sati, na putu Glogovica – Dubočane na području Zaječara, kada je automobilom „golf 2“ Goran M. udario motocikl „tomos APN6“, na kojem su bila dvojica dečaka – P. U. I M. D., obojica 2011 godište.

Prema rečima izvora, Goran M. je prilikom hapšenja imao 1,94 promila alkohola u organizmu.

– On je posle nesreće mrtav hladan otišao kući i legao da drema. Kada je došla policija po njega, on je navodno toliko bio pijan da čak nije ni znao šta je uradio i zašto ga hapse – tvrdi naš sagovornik.

Od siline udarca jedan dečak je zadobio teške povrede, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu, a izvršena mu je amputacija noge do kolena.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Goran nakon što je prešao iz svoje trake udario je direktno u nogu dečaka M. D. koji je sedeo kao suvozač na mopedu. Od siline udarca deo stopala i lista mu je odsekao, te je dečak obilno krvario.

– Povređeni mališan je mobilnim telefonom pozvao roditelje, koji su mu po dolasku podvezali ranu i obavestili Hitnu pomoć. Ujedno su alarmirali komšije i prijatelje, koji su čak oko pola sata tražili deo noge. Našli su je u žbunju, pa su je stavili u kesu i predali policiji koja ju je odvezla do bolnice. Dečak je kolima Hitne pomoći transportovan u Urgentni centar zaječarske bolnice, odakle je hitno prebačen za Beograd.

Kako saznajemo, dečaci su bili na rođendanu u Domu kulture u Dubočanima, a zatim su krenuli kući mopedom poštujući propise, vozeći desnom stranom kolovoza. Roditelji povređene dece juče od šoka nisu bili u stanju da pričaju za medije, a o nesreći se oglasilo i zaječarsko tužilaštvo.

– Do saobraćajne nezgode je došlo kada je vozilo kojim je upravljao M. G. pod dejstvom alkohola, a kretalo se iz smera Gologovice ka Dubočanu, prešlo na levu stranu kolovoza gledano iz pravca njegovog kretanja i prednjim levim delom udarilo u moped – navodi u saopštenju vršilac funkcije glavnog javnog tužioca Slaviša Dimitrijević.

Nakon saobraćajne nezgode vozač je uhapšen i po nalogu dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru zadržan je u trajanju do 48 sati. Dežurni tužilac obavio je uviđaj zajedno s ovlašćenim službenim licima PU Zaječar i preduzete su sve mere da bi se prikupili dokazi sa lica mesta.

– Po saslušanju osumnjičenog biće razmatrano da li postoje zakonski osnovi da se prema njemu odredi pritvor, s obzirom na teške posledice prouzrokovane saobraćajnom nezgodom i s obzirom na činjenicu da je napustio mesto nezgode – navodi vršilac funkcije javnog tužioca Slaviša Dimitrijević.

alo.rs