Na teritoriji Policijske uprave Subotica, jednom iregularnom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, dok su na području Policijske uprave Sombor protiv četiri srpska državljanina podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj pomaganje u nezakonitom boravku stranom državljaninu.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da su četiri automatske puške pronađene na jednoj lokaciji, kao i da je u toku uviđaj.

Naveo je da je u toj akciji policije po prvi put jedan broj migranata, takozvanih “izviđača”, pronađen u krošnjama drveća, da policija prilagođava svoje mere i radnje promenama u njihovim aktivnostima i dodao da će od sutra na području Subotice patrolirati jedan broj pripadnika Žandarmerije.

“Cilj nam je da migranti budu tamo gde im je mesto – u prihvatnim centrima, da oni koji se kreću da imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum”, rekao je Vasiljević.

Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je kazao da država neće dozvoliti da bilo ko zloupotrebi gostoprimstvo i ugrozi bezbednost građana Srbije.

“Ova akcija je još jedna u nizu akcija koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u cilju suzbijanja ilegalnih migracija, a posebno na suzbijanju njihovih međusobnih obračuna i kriminalnih aktivnosti. Zbog nepristupačnog i nepreglednog terena ovakve akcije se detaljno planiraju i u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica ministarstva”, rekao je Gašić.

Leš jedne osobe pronađen je jutros u okolini Subotice nedaleko od mesta u kojem je sinoć izbila pucnjava među migrantima, a tri osobe su povređene, potvrđeno je za agenciju Beta iz Policijske uprave u tom gradu.

izvor: beta