Četiri osobe su poginule, a 53 povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Atina-Solun, u kojoj su učestvovali turistički autobus sa srpskim tablicama i dva automobila, javili su grčki mediji.

Kako je objavio portal „Prototema“, povređene osobe su prebačene u bolnice u Solunu i Kilkisu.

Saobraćajna nesreća se dogodila na magistralnom putu između Evzonija i Soluna kod mesta Polikastro. Autobus na sprat turističke agencije „Ski & Sun travel“ iz Niša sa 78 putnika, sudario se sa automobilom u kojem su se vozile četiri osobe i potom prevrnuo.

Prema navodima Tanjuga, na autobus je naleteo auto čiji je vozač zaspao za volanom. Autobus je prilično oštećen u sudaru, pa su putnici morali da izlaze kroz polomljene prozore i šoferšajbnu.
Trojica putnika automobila pronađena su mrtva, a četvrti koji je teško povređen nešto kasnije je podlegao povredama, prenosi „Katimerini“. Reč je o grčkim državljanima.

Nakon sudara sa autobusom, automobil je naleteo na drugo vozilo, ali žena i dete koji su u njemu bili nisu povređeni.

Na lice mesta izašla je policija i vatrogasci. U akciji spasavanja učestvuje 18 vatrogasaca sa šest vozila.

Vlasnik agencije: Desetak teže povređenih putnika
Vlasnik niške turističke agencije „Ski & Sun travel“ Bojan Milosavljević izjavio je da među putnicima ima desetak teže povređenih.
„Većina putnika je lakše povređena. Lakše povređeni putnici se upućuju u Polikastro, a teže povređeni u Solun. Ima između 10 do 15 teže povređenih. Kada kažem teže, mislim na prelome i još uvek ne znamo da li ima kritičnih. Za sada je informacija da nema”, rekao je Milosavljević za Tanjug i dodao da su za sada to sve nezvanični podaci.

On je dodao da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganje putnicima, kao i da je angažovan i jedan grčki autobus za dalje zbrinjavanje i transfer.
Milosavljević nije mogao da potvrdi informaciju pojedinih medija da među povređenima ima dece.
On je, sudeći prema fotografijama koje je dobio, ocenio da je sudar bio strašan i da je do nesreće, prema nezvaničnim informacijama koje je dobio, došlo jer je automobil prešao u suprotnu traku gde se nalazio autobus.
„Vide se tragovi kočenja u levoj traci. Po svemu sudeći prešao je u suprotnu stranu. Vozač je uspeo nekako da zadrži na putu vozilo. Srećom se nije u brzini prevrnuo. Okrenuo se u jarak i nije bio u punoj brzini, inače bi bila strašna tragedija“, kazao je Milosavljević.
Dodao je da su u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma, konzulatom u Grčkoj, sa kolegama i sa porodicama.

sputnik.rs