UŽICE – Više javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je postupak istrage protiv osumnjičenog S. Z. (42), državljanin BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sarajevski mediji su preneli juče, pozivajući se na svoja saznanja, da je poslanik Stranke demokratske akcije Salke Zildžić uhapšen na graniči sa Srbijom, zbog posedovanja oružja. Kasnije je otkriveno da je Zildžić kod sebe imao i identifikacionu karticu bezbednosne službe BiH (OSA), što je izazvalo burna reagovanja u BiH.

Osumnjičeni je, kako je saopšteno na sajtu Tužilaštva, saslušan u predistražnom postupku u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gde je izneo svoju odbranu.

Tužilaštvo je, navodi se, nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Užicu da prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom na to da u konkretnom slučaju postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog.

“Više javno tužilaštvo u Užicu u postupku istrage preduzima neophodne dokazne radnje u cilju pribavljanja dokaza koji su neophodni radi donošenja odluke o podizanju optužnice”, stoji u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug