BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, povodom pisma dela opozicije u kojem traži od EU da uvede sankcije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da je njima vlast toliko važna da će, kako je rekla, zloupotrebiti bilo šta.

Pismo visokom predstavniku EU Žozepu Borelju su poslale Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, SRCE, Stranka slobode i pravde i Zajedno, Zeleno-levi front.

“Njima je vlast toliko važna i dolazak na vlast da će oni zloupotrebiti bilo šta, Srbe na KiM, tragediju u Ribnikaru, ubistva u Mladenovcu, gde će reći, da – mi smo iskoristili tugu naroda da politički profitiramo, i to sami priznaju, samo kažu, možda je bilo malo nespretno rečeno”, kazala je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Sada, kako je navela, pišu EU da uvede sankcije Srbiji, ocenjujući da su to neverovatne stvari.

“Oni će reći nismo tražili da se Srbiji uvedu sankcije nego srpskom rukovodstvu, što znači da se Srbiji uvedu sankcije zato što je to rukovodstvo izabrano od strane naroda. I kada uvedete njima sankcije, uveli ste i Republici Srbiji, i onemogućili ste Srbiju da radi neke stvari i sve to što sa sobom nosi”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da nema razlike u tome šta priča opozicije, a šta Aljbin Kurti i Vjosa Osmani.

Brnabić, koja je danas obišla lokalitet Vinča zajedno sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom, kazala je da, recimo i u SAD, postoje različite opcije, da postoji ogromna polarizacija, ali da oni svoje razmirice rešavaju unutar zemlje.

“Nikada niste videli i verujem da nikada nećemo doživeti da vidimo da opozicija u jednoj zemlji piše nekom da uvede sankcije njihovoj zemlji zato što se oni ne slažu sa političkim rukovodstvom”, rekla je Brnabić.

Ocenila je da će opozicija tim pismom još jednom ući u istoriju političkog beščašća.

indeksonline.rs/Tanjug