Naslovna FB Glavna NOVI PAZAR: Akcija “Škola” – Otkriveno 328 prekršaja, jedno dete povređeno

NOVI PAZAR: Akcija “Škola” – Otkriveno 328 prekršaja, jedno dete povređeno

Foto: E.Ćorović

U sklopu akcije “Škola”, koja je sprovedena tokom meseca septembra u Novom Pazaru, saobraćajna policija Policijske uprave Novi Pazar kontrolisala je ukupno 400 vozila u zonama škola. Rezultati kontrole su alarmantni, budući da je otkriveno čak 328 prekršaja, dok je jedno dete zadobilo lake telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u blizini škole.

Prema informacijama portala A1, saobraćajna policija najviše je sankcionisala vozače zbog nepropisnog korišćenja mobilnih telefona – ukupno 25 prekršaja, dok je 114 vozača kažnjeno zbog nepropisnog parkiranja, a 94 zbog nepoštovanja obaveze vezivanja sigurnosnog pojasa.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) navode da nije bilo slučajeva prekoračenja brzine unutar zona škola, kao ni prekršaja u vezi sa nepoštovanjem svetlosne signalizacije. Takođe, nije zabeleženo kršenje prava prvenstva prolaza pešacima na pešačkim prelazima, niti vožnja pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci u zonama škola.

Iz MUP-a su istakli da će saobraćajna policija nastaviti sa merama pojačane kontrole u zonama škola u narednom periodu, kako bi se dodatno unapredila bezbednost dece u saobraćaju.

Tokom ove akcije sprovedene radi očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, u Novom Pazaru je jedno dete zadobilo lake telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi blizu škole. Na teritoriji cele Srbije, troje dece je zadobilo teške telesne povrede, dok je 13 dece pretrpelo lake povrede u saobraćajnim nezgodama u zonama škola.

Exit mobile version