Naslovna Društvo SULU otvorilo 18. godišnju izložbu umetnika u Novom Pazaru: Likovni dijalog raznolikosti...

SULU otvorilo 18. godišnju izložbu umetnika u Novom Pazaru: Likovni dijalog raznolikosti i kvaliteta

Večeras je u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru svečano otvorena 18. godišnja izložba Sandžačkog Udruženja Likovnih Umetnika (SULU). Izložba predstavlja impresivan prikaz likovnih dostignuća ovog strukovnog udruženja i čini je 29 raznovrsnih radova u različitim likovnim tehnikama, uz nekoliko multidisciplinarnih projekata.

Predsednik SULU-a, Ervin Ćatović, izrazio je svoje oduševljenje raznovrsnošću i kvalitetom izloženih radova. Na otvaranju je istakao da ova izložba obuhvata dela koja se razlikuju po formatu, tehnici i priči, ali se istovremeno sjedinjuju kako bi činila manifestaciju bogatijom i kvalitetnijom.

“Umetnici su i ove godine pokazali svoju zrelost, moralni odnos prema umetnosti i profesionalan odnos prema stvaralaštvu. Ovo je pravi likovni hepening koji će, nadam se, privući i oduševiti publiku”, izjavio je Ćatović.

Dodao je da godišnjom izložbom SULU-a svake godine predstavlja bogatu likovnu scenu Sandžaka i da se trude da na kvalitetan način konkurišu stvaraocima iz okoline, ističući svoj jedinstveni likovni izraz.

Sekretar SULU-a, Rešad Prtinac, naglasio je važnost godišnjih izložbi kao prilike za sagledavanje rada umetnika sa ovih prostora i za praćenje njihovog napretka. Prtinac je takođe istakao da SULU, koje već postoji 20 godina, podržava mlade autore i svake godine prima nove članove kako bi obogatili likovni izraz udruženja.

Godišnja izložba SULU-a će biti otvorena za posetioce tokom narednih 14 dana, a očekuje se da će privući publiku ne samo iz Srbije, već i iz Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Exit mobile version