KIJEV – Ruske snage su tokom protekle noći izvele nove napade dronovima na Hersonsku oblast, u kojima su poginule dve osobe, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Guverner Hersonske oblasti, Oleksandr Prokudin, potvrdio je da su u rusim napadima poginuli muškarac i žena, kao i da je jedan muškarac ranjen.

Ukrajinska vojska je saopštila da je protivvazdušna odbrana oborila između 24 i 29 dronova lansiranih u napadima na regione Odesa i Nikolajev na jugu Ukrajine, kao i na region Kirovograd u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da je Rusija nastavila svoje udare na jug Ukrajine, gde se nalaze ukrajinske crnomorske i rečne luke, ali nisu objavljeni detalji o najnovijem talasu ruskih napada na lučku infrastrukturu.

U jutarnjem granatiranju grada Nikopolja u centralnoj Ukrajini ranjena je jedna 64-godišnja žena, a oštećeno je 10 zgrada, dalekovodi i gasovod, izjavio je guverner Dnjepropetrovskog regiona Sergej Lisak.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je u regionu Kirovograda pogođen neutvrđeni broj infrastrukturnih objekata, nakon čega je izbio požar koji je ubrzo lokalizovan.

Nema informacija o nastradalima u napadu na Kirovograd, preneo je ranije Rojters.

indeksonline.rs/Tanjug