Danas je u Zrenjaninu, na Izbornoj skupštini Gradskog odbora SDPS-a, predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS), Rasim Ljajić, izrazio odlučnost stranke da se suoči s izazovima predstojećih izbora i potvrdio spremnost za koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Ljajić je istakao da je SDPS jača nego ikada, spremna za predstojeće izbore, i da će njihova kampanja biti usmerena na promociju socijaldemokratskih ideja i ljudskih vrednosti. Istovremeno, SDPS će se fokusirati na “objašnjavanje ljudima koliko je važna stabilnost u zemlji, naročito u kontekstu globalnih dešavanja i ratova koji se trenutno vode u svetu.”

Rasim Ljajić je dodao: “Potrebno je da se nakon izbora formira jaka i homogena vlada koja će se suočavati sa brojnim izazovima i u zemlji i na međunarodnom planu.”

Na istom događaju, gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Simo Salapura, istakao je strateško partnerstvo između SDPS-a i SNS-a na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou. Salapura je naveo nekoliko uspešnih projekata koji se realizuju u Zrenjaninu zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića, uključujući otvaranje prečistača otpadnih voda, izgradnju novog vrtića na Bagljašu, novog gradskog stadiona, i planirani početak izgradnje auto-puta Zrenjanin-Beograd.

Ovo partnerstvo i zajednički fokus na stabilnosti i napretku zemlje ukazuje na značajnu političku saradnju uoči predstojećih izbora, dok stranke nastoje da odgovore na izazove u domaćim i međunarodnim okvirima.