Danas je Novi Pazar bio centar sportske proslave dok su sportisti, sportski kolektivi i zaljubljenici u košarku zajedno otvorili svečanu izložbu fotografija i eksponata povodom stogodišnjice košarke u Srbiji.

Uz podršku Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije, Sportskog saveza Novog Pazara i predstavnika domaćih košarkaških klubova, izložba je postavljena kako bi proslavila vek košarkaške strasti, truda i uspeha. Posetioci su imali priliku da se upuste u putovanje kroz vreme i da se bliže upoznaju sa istorijom ovog najtrofejnijeg sporta u Srbiji.

Naravno, izložbu su posetili i mnogobrojni sugrađani koji su se okupili da zajedno proslave ovaj značajan jubilej. Međutim, poseban trenutak bio je dolazak ministra turizma Huseina Memića, koji je podržao ovaj događaj svojom prisutnošću.

Ministar Memić se izrazio rečima: “Košarka ima posebno mesto u srcima mnogih ljudi u Srbiji, i ova izložba je divan način da se proslavi stogodišnjica ovog izuzetnog sporta. Nadam se da će košarka i dalje inspirisati generacije i ostati deo naše sportske i kulturne baštine.”

Izložba će ostati otvorena u centru grada do 17 časova, pružajući svima priliku da se urone u bogatu istoriju košarke u Srbiji. Ovaj događaj nije samo obeležavanje prošlosti, već i inspiracija za buduće generacije sportista i zaljubljenika u košarku.

indeksonline.rs