BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će izbori biti održani 17. decembra i da će biti presudni za narod, jer će na njima izabrati da li žele da žive u bogatijoj zemlji ili da se vrate u prošlost.

Na pitanje kada će se znati tačan datum izbora, Vučić je rekao da će se to znati kada ih bude raspisao, ali da već sada može da kaže da će se održati 17. decembra.

“Ali mislim da su odlučujući izbori, jer posle ovoga četiri godine neće biti izbora. Četiri godine neće biti izbora i onda ćemo imati sve izbore zajedno 2027. godine. Sve izborne cikluse zajedno 2027. godine, govorimo o velikim izborima dakle, i pokrajinskim, i republičkim, i predsedničkim”, rekao je Vučić na TV Pink.

Dodao je da se neće služiti trikovima i marifetlucima da bi ostao na vlasti, jer mu to, kako je rekao, ne treba u životu.

“Ne obećavam opstanak na vlasti. Ako izgubimo izbore, izgubili smo. Izvolite ljudi, čestitamo vam i to je to”, rekao je Vučić.

Naglasio je i da nema ništa protiv ako neko želi da glasa za one koji hoće da ruše sve novo.

“Opozicija obećava da će da sruše Beograd na vodi. Zašto, zato što nikada nisu ništa gradili i izgradili. To ih nikada nije interesovalo “, kazao je on.

Kao razlog zašto oni nikada ništa nisu izgradili, Vučić je naveo da je to zato što “nisu snevali snove za Srbiju, već su sanjali svoje snove, a za Srbiju nije bilo vremena”.

” Ja nemam taj problem, rekao sam svojim prijateljima iz SNS-a mogao bih da imam 90 odsto podške naroda i da jedan dan kažem jednima vi ste u pravu, drugi dan drugima vi ste u pravu, da budem najomiljljeniji narodu u Srbiji, ali ja na to ne pristajem. Ne pristajem na trule i besmislene kompromise u životu, kompromise koje će da znače urušavanje Srbije”, naglasio je predsednik.

On je dodao i da narod mora da zna da nema lakih razgovora, navodeći da će morati da ide u Brisel i da će imati razgovare sa MMF.

“Morate da sanjate drugačije snove, mislite da je lako dogovoriti ko će i kako raditi autoput, mislite da je to jednostavno, ili da je lako povećati penzije, plate, minimalne zarade a da ne ugrozite ostanak investitora u zemlju da ne bi išli u okruženje gde su plate niže”, rekao je Vučić.

On je istakao i da voli SNS i da je to najbolja partija, uprkos nekim ljudima koji ne moraju da budu najbolji, jer kako je dodao u svakom žitu ima kukolja.

“Ta stranka je ipak promenila lice Srbije i Srbija danas u svakom smislu izgleda drugačije”, kazao je Vučić i dodao da u narednom periodu neće moći da ide na svaki skup, jer realno neće moći da postigne.

Indeksonline/Tanjug