MANČESTER – Francuski fudbaler Benžamen Mendi podneo je višemilionsku tužbu protiv Mančester sitija zbog neisplaćenih plata, preneo je danas Skaj sport.

Mendi (29) je podneo tužbu protiv Mančester sitija, pošto od bivšeg kluba traži da mu se isplate “neovlašćeni odbici od plate” nakon što je optužen za silovanje i seksualni napad 2021. godine.

Britanski mediji podsećaju da je Mendi ranije ove godine proglašen nevinim za seksualne delikte nad određenim brojem žena koji su se navodno dogodili 2018. i 2020. godine u vili francuskog fudbalera u blizini Mančestera.

Međutim, porota nije uspela da donese presude po dvema optužbama, što je dovelo do ponovnog suđenja. Mendija je porota u julu ove godine proglasila nevinim na ponovljenom suđenju na sudu u Česteru.

Francuskom fudbaleru je prvog jula ove godine istekao ugovor sa Mančester sitijem, a on je trenutno član francuskog Lorijena.

Skaj sport navodi da je Mendi tražio od Mančester sitija da mu budu isplaćene plate koje mu se duguju do isteka njegovog ugovora. Britanski mediji navode da je tužba vredna više miliona funti.

“Mančester siti nije isplatio Mendiju platu od septembra 2021. godine, nakon što je Mendi optužen po raznim tačkama za koje je kasnije oslobođen, do isteka njegovog ugovora 2023. Tužba je podneta sudu za zapošljavanje”, izjavili su advokati francuskog fudbalera.

Mendi je bio član Mančester sitija od 2017. godine.

indeksonline.rs/Tanjug