BEOGRAD – Na planinama u Srbiji došlo je do povećanja snežnog pokrivača, a na Goču, gde snega ima do 30 centimetara, nema struje zbog kvarova na dalekovodima sa vrnjačke i kraljevačke strane.

Struje nema ni u studeničkom kraju, gde je visina snežnog pokrivača oko 10 centimetara, sneg se ne zadržava na kolovozima i svi putevi su prohodni, ali je vlažan i kida elektrokablove, prenosi RTS.

Na obroncima Golije napadalo je do 20 centimetara snega.

Sneg na Kopaoniku je počeo da pada sinoć, od 23 sata i dostigao je 16 centimetara visine.

Zbog obilnog snega koji je napadao tokom noći na području Zlatiborskog okruga, uvedena je zabrana kretanja teretnog saobraćaja od Užica do Nove Varoši.

“Angažovali smo tešku mehanizaciju koja je tokom čitave noći čistila magistralni put ka graničnom prelazu Gostun. Pored trinaest kamiona dodatno je uključen i grejder koji se borio sa snežnim nanosima na Zlatiboru” rekao je Alen Mušanović iz Puteva Užice za Rinu.

Dodao je da je, u saradnji sa saobraćajnom policijom, uvedena zabrana kretanja teretnih vozila na putevima IB 23 reda, od Užica ka Novoj Varoši i preko prevoja Kadinjača koji se nastavlja dalje ka Bajinoj Bašti.

indeksonline.rs/Tanjug