Sava osiguranje porodična trka koja se u sklopu 4. Beogradskog polumaratona održava 26. novembra 2023. godine na ulicama našeg glavnog grada imaće i humanitarni karakter.

U ovoj jedinstvenoj trci u dužini od 2,3 kilometra mogu da učestvuju svi, bez bilo kakvih ograničenja – da trče ili da prošetaju sa svojim porodicama i prijateljima. Učešćem u trci doprineće se popularizaciji bavljenja sportom i vizičkom aktivnošću kao najefikasnijim metodama prevencije od nezaraznih bolesti. Takođe, svi koji to žele biće u mogućnosti da budu humani i donacijom pomognu osobe sa smetnjama u razvoju i humanitarnu organizaciju Dečje srce

Na inicijativu fondacije Heroji Beogradskog maratona, održana je radionica sa osobama sa smetnjama u razvoju na kojoj su oslikavane majice za Sava osiguranje porodičnu trku. Svi koji to žele, uz donaciju od minumum 1.000 dinara, na poklon će dobiti majicu sa motivima koje su oslikali upravo oni kojima je ova pomoć i namenjena.

Čak 730 hiljada ljudi u Srbiji čine osobe sa invaliditetom, što je oko 10 odsto ukupnog stanovništva naše zemlje. Statistički podaci pokazuju da je samo 13 odsto njih radno angažovano i da veliki broj živi u siromaštvu. Među najugroženijima su osobe sa smetnjama u razvoju. Zato je podrška organizacijama kao što je Dečje srce od velike važnosti za inkluziju osoba sa invaliditetom.

Kutije za donaciju nalaziće se u tržnom centru „Galerija“, na štandu Fondacije Heroji Beogradskog maratona, a biće postavljene i u predstartnoj zoni Sava osiguranje porodične trke na dan održavanja 26. novembra.

Inseksonline