BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage danas su, na području Beograda i Subotice, uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su omogućili iregularnim migrantima prelaz granice između Srbije i Mađarske.

Oni se sumnjče za izvršenje krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su oni od sredine aprila do sredine jula ove godine, za novčani iznos od 2.350 evra po migrantu, omogućili nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Mađarske za više desetina iregularnih migranata afroazijskog porekla, kao i njihov ilegalni tranzit do zemalja Evropske unije.

Uhapšenim pripadnicima organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu koja će biti podneta i protiv još jedne osobe koja se trenutno ne nalazi u Srbiji, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs/Tanjug