Sjajan rezultat našeg tenisera…

Ma bravo! Hamad Međedović najbolji je mladi teniser nove generacije, pošto je pobedom u finalu ATP Next Gen turnira u Džedi nad Arturom Fisom ostvario svoj najveći uspeh u karijeri do sada – 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 4:3, 4:1)!

Fenomenalno je već igrao Međedović u Džedi tokom turnira, a njegova igra je zasijala i večeras u velikom finalu protiv dosta bolje rangiranog Artura Fisa, koji je trenuntno na 37. mestu na ATP liste.Stoga je Hamad imao pravi izazov na putu ka trofeju.

Gledali smo veoma uzbudljiv početak prvog seta. Ređali su se gemovi, i jedan i drugi teniser su bili sigurni, pa nije bilo druge nego da odemo u tajbrejk. Tamo je Hamad propustio veliku šansu, pošto je imao dve set lopte, a Fis je vezao četiri poena i osvojio ovaj set.

Ali to nije oborilo Hamada, koji je napravio dužu pauzu posle prvog seta i otišao u toalet, sabrao se i odmah napravio brejk, koji se ispostavio kao presudan da osvoji drugi deo igre.

treći je počeo još bolje, brejkom u prvom gemu! Hamad je odmah uspeo da pritisne Francuza i da ga primora da preda oružje. Nije mogao Fis potom do samog kraja da uzvrati, pa je Međedović uspeo da osvoji ovaj deo igre i da dođe na set od osvajanja čitavog turnira.

Četvrti je bio i više nego dramatičan. Prvo je spasio naš teniser tri vezane brejk lopte, a onda Hamad nas je odveo sve do tajbrejka, gde je ispustio mini-brejk na samom startu, a onda se borio sa Fisom žestoko. Na kraju je popustio dve meč lopte i Francuz je obezbedio peti set.

A tamo je Hamad sjajno krenuo i poveo je sa 2:0, odnosno uzeo brejk, koji je sačuvao do kraja i zasluženo poneo titulu.

(Telegraf.rs)