U okviru sedmog kola 2. regionalne lige Zapad, izabranici nekadašnjeg kapitena Pazara Valida Hadžerića slavili su sa čak 50 poena razlike protiv ekipe Starog Rasa 91:41 (7-25, 9-24, 12-14, 13-28) – i to u gostima.

Vidno raspoloženi plavo-beli su diktirali tempo još od samog početka utakmice, da bi prvu četvrtinu priveli kraju sa 18 poena razlike. Nije trebalo mnogo vremena da prednost poraste, te je već sredinom drugog kvartala bilo, ispostaviće se nedostižnih, 30 razlike.

U sali osnovne škole Meša Selimović gde je odigrana ova utakmica, publika je imala priliku da uživa u, pre svega, ofanzivnoj i defanzivnoj klinici Novog Pazara 1969, ali i atraktivnim potezima izuzetno motivisanih igrača.

Nakon ove utakmice, plavo-beli su i dalje „usamljeni“ na prvom mestu tabele BEZ PORAZA iz sedam utakmica, a u sledećem kolu gostuju ekipi Prve Petoletke koja se nalazi na drugom mestu.

Najefikasniji u ekipi Novog Pazara bio je Milić sa 18 poena, a pratili su ga Đulović sa 16 i Numanović sa 12. Po 11 poena ubacili su Hajdinović i Nikolić, dok su značajan doprinos ekipi dali i Bronja sa 9, Eminbegović sa 8, Karaahmetović sa 6 ubačenih poena.