PODGORICA – Petorica Podgoričana osuđeni su na po 14 meseci, odnosno godinu dana zatvora zato što su početkom marta ove godine pretukli Davida Radusinovića (20) zbog dresa FK “Crvena zvezda”.

To je za portal podgoričke Adria tv. potvrdio advokat Radusinovića Damir Lekić.

Na po 14 meseci zatvora osuđeni su Lazar Radulović i Matija Vlahović, a na po godinu dana zatvora Obren Kovačević, Aleksa Grgović i Petar Božović.

Lekić je rekao da je sudija svu petoricu osudio na po osam meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i isto toliko za nanošenje teških telesnih povreda.

“Onda je primenio odmeravanja jedinstvene kazne putem sticaja i odredio Raduloviću i Vlahoviću kazne od 14 meseci zatvora, a ostalima od po godinu. Istovremeno, Raduloviću i Vlahoviću produžio je pritvor”, kazao je Lekić.

Podgoričanima se sudilo zbog optužbi da su početkom marta ove godine, oko 22.30 sati, napali i pretukli Radusinovića jer je nosio majicu sa obeležjima Fudbalskog kluba “Crvene zvezda”.

Portal podseća da je otac pretučenog mladića, Marko Radusinović nakon nasilja u jednoj televizijskoj emisiji ispričao kako je pretučen njegov sin.

“Moj sin je sa društvom izašao u jedan lokal, igrali su šah, zatim su prešli u drugi lokal da popiju piće i igraju igrice. Odlučio je da skine duksericu ispod koje je bila majica sa aplikacijom na kojoj su poznate ličnosti koje su podržavaoci kluba. Prišla mu je grupa nasilnika bez razgovora, pitanja… Jednostavno su počeli sa napadom njih trojica… Napad je bio u klubu određeni period i nastavljen je ispred kluba. Upotrebili su i šipku i naneli mu povrede… Sin me pozvao oko 23 časa i te trenutke ne bih poželeo nikome. Izašla je policija i na njihov rad nemam zamerke”, rekao je tada otac pretučenog mladića, koji je i službenik Uprave policije.

Mlađi Radusinović je od batina izgubio svest, a nakon što su napadači iscepali majicu koju je nosio, pobegli su sa lica mesta.

U Urgentnom centru Kliničkog centra konstatovane su mu teške telesne povrede.

indeksonline.rs/Tanjug