Kulturni centar Novi Pazar prolazi kroz ambiciozan projekat rekonstrukcije i nadogradnje kako bi se poboljšali prostorni kapaciteti i unapredila funkcionalnost.

Osnovni ciljevi projekta obuhvataju rekonstrukciju prizemlja MMC-a i nadogradnju sprata i krovne bašte.

Unapređenja će biti usmerena na stvaranje drugačijeg, toplijeg ambijentalnog okruženja.

Nadogradnja sprata ima za cilj proširenje prostornih kapaciteta Multimedijalnog centra, koje će ujedno biti veza MMC sa Svečanom salom Kulturnog centra.

Ključni deo ovog projekta je ozelenjivanje dela krova površine preko 350m2. Ovo nije samo krov, ovo je inovativni prostor koji će pomeriti granice Kulturnog centra i ujedno unaprediti kvalitet života u samom srcu našeg grada.

Pored ugostiteljske namene, ozelenjeni krov planiramo koristiti kao multifunkcionalni prostor za kulturne događaje, od književnih večeri do umetničkih performansa.

Poslednji deo krova biće bioskop na otvorenom, pružajući posetiocima jedinstveno iskustvo pod zvezdanim nebom, sa kapacitetom od 200 sedišta.

Zapadni izgled objekta će biti rekonstruisan staklenom strukturalnom fasadom, koja postaje simbol otvorenosti, povezanosti i vizuelne privlačnosti Kulturnog centra. Svetleći reklamni elementi logoa na fasadi prikazuju dinamiku i pokret, predstavljajući puls kulture, umetnosti i inovacija koje se neprestano razvijaju u Kulturnom centru.

Kulturni centar Novi Pazar postaje ne samo kulturni epicentar, već i primer održivosti i inovacije koji će inspirisati druge u zajednici.

indeksonline.rs