Skupština opštine Sjenica usvojila je budžet za 2024.godinu, koji je projektovan na nešto više od milijardu dinara. Odborničku većinu u sjeničkom lokalnom parlamentu danas je činilo 22 odbornika, jedan više u odnosu na prethodnu sednicu, što vladajuću većinu čini stabilnijom.

Odbornici lokalnog paralemnta u Sjenici usvojili su izveštaj sa prethodne sednice, čime je dat legitimitet prethodnoj na kojoj je izabrana nova izvršna vlast. Budžetom za 2024.godinu planirano je da se reše mnogi nagomilani problemi u Sjenici.

Između ostalog , na sednici Skupštine imenovani su članovi pojedinih upravnih odbora preduzeća, ali i šklskih odbora. Usvojena je i odluka o kadrovskom planu organa opštine Sjenica za 2023.godinu.

„Ono što je jako bitno što trebaju građani da znaju, jeste da smo posebnu pažnju obratili kada je u pitanju to seosko područje, pa smo sa 3 miliona, opredelili svotu od 28 miliona za naše poljoprprivredne proizvođače. Na taj način smo poslali poruku ljudima da ova nova skupštinska većina, odnosno nova vlast brine o njima za razliku od nekih koji to pre nisu pokazivali. Osim toga, ispravili smo i nepravdu koju je svo vreme bivši predsednik opštine činio prema vrtiću Maslačak, vezujući se za njegov loš odnos sa aktualnom direktorkom te firme, odnosno te ustanove, što mene ne zanima, već zaposleni radnici i deca kojih hvala Bogu ima dosta u tom vrtiću“, rekao je Kamberović.

„Sem toga, bilo je još ispravke nekih nepravdi prema ustanovi za kulturu, kada su u pitanju plate radnika i ustanova kao se tiče centra za ispitivanje mleka, koju je na samom početku svog mandata, on satanizavao na način kad je doneo odluku da više neće isplaćivati zarade ljudima koji rade dole, njih 11 intelektualaca je tu ostalo bez hleba, tad sam se protivio, danas sam bio u prilici da tu grešku koju je napravio ispravim.

Sednici je prisustvovao i Fadil Seferović, koji je zbog bolesti bio sprečen da pristvuje prethodnoj, pa sada lokalna vlast u Sjenici ima stabilnu većinu u Skupštini.

„Prošlu Skupštinu je činio 21 odbornik, danas nam se pridružio odbornik Fadil Seferović koji je inače bio na lečenju u Turskoj, poželeli smo mu da što pre ozdravi i vrati nam se ovde u ovom domu Skupštinskom. To je čovjek na koga je najviše atakovano od strane bivše vlasti, odnosno Muniba Mujagića, ali najviše laži se iznelo na račun tog čoveka kad je u pitanju potpisivanja zahteva za organizovanje sednice. Nije tačno, čovek je bio danas tu, svedoci su bili danas, apsolutno je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Između ostalog, na sednici Skupštine opštine Sjenica imenovani su članovi pojedinih upravnih odbora preduzeća, ali i školskih odbora. Usvojena je i odluka o kadrovskom planu organa opštine Sjenice za 2023. godinu.