Naslovna FB Glavna Đoković: Delim rekord sa Monikom Seleš – ovaj dan je za mene...

Đoković: Delim rekord sa Monikom Seleš – ovaj dan je za mene poseban

Foto:Tanjug/D.Kujundžić

MELBURN – Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u Melburnu da nije znao da deli rekord sa legendarnom Monikom Seleš po broju uzastopnih pobeda na Australijan openu.

Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena, pošto je danas u četvrtfinalu u Melburnu pobedio Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.

Đoković je ostvario 33. uzastopni trijumf na prvom grend slemu godine i tako izjednačio rekord Monike Seleš.

“Nisam znao da delim ovaj rekord sa njom. Time je ovaj dan još više poseban za mene. Imao sam je u mislima kada sam odrastao, gotovo svaki dan. O njoj sam slušao kao dete od Jelene Genčić. Kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. Priča jezik, jer je rođena u Srbiji. Imala je sjajnu karijeru, naročito dobro je igrala u Australiji. Za Moniku imam da kažem samo lepe reči”, odgovorio je Đoković na konferenciji za medije na pitanje Tanjuga.

Na okupljanju legendi Radek Štepanek i Tomas Johanson su pohvalili srpskog tenisera.

“Naravno da mi godi kada o meni lepe reči imaju velikani ovog sporta. Osećam se jako samouvereno kada ovde izađem na teren. Od 2018. nisam izgubio u Melburnu. Ja fokus usmeravam na sebe, šta ja treba da uradim da pobedim protivnika. Ja znam ko sam, šta sam i da mogu svakoga da pobedim. Očekivanja rastu, ali i ambicije. Ovo je bio glavni teren za mene tokom karijere. Šta je potrebno da uradim da pobedim? Može svako da me pobedi, mogu i ja svakog.Nije tajna da se ide na titulu, ostalo je još dva meča”, dodao je najbolji teniser sveta.

On se potom osvrnuo na meč sa Fricom.

“Počeli smo sa gemom od 16 ili 17 minuta, koji nas je izmorio. Veoma neizvestan prvi set, fizički naporne razmene. Činio je da se osećam neprijatno na terenu, servirao je agresivno. Često sam bio na pogrešnoj nozi. Čestitam mu, videlo se da je imao jasan plan. Bilo mi je mučno da igram prva dva seta. U trećem i četvrtom sam sjajno servirao. Mislim da sam imao više as udaraca od njega, što je čudno jer je jedan od najboljih servera. Način na koji sam igrao u trećem i četvrtom setu, sa tim sam jako zadovoljan”, rekao je Đoković.

Srpski teniser će u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Italijana Janika Sinera i Rusa Andreja Rubljova.

“Igramo polufinala u petak, tako da je dovoljno vremena da odmorimo. Rasporedi su postali značajna tema. Nisam mogao da dam jasan odgovor na to, jer se pitaju organizatori. ATP je smislio tu promenu pravila, ali grend slemovi su nezavisni. Znamo da postoje dve sesije. Ako muškarci igraju 3,4 sata i treba im 45 minuta da očiste stadion, potrebno je dosta vremena. Nije sjajno za Sinera i Rubljova. Možda će početi i u ponoć. Znam da je za navijače uzbudljivo da vide kraj meča u dva ili tri ujutru. I ja sam bio deo takvih, ali to nije zabavno za nas”, dodao je Đoković, koji brani titulu na Australijan openu.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version