BEOGRAD – Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je više desetina pripadnika takozvane kosovske policije, pod punim naoružanjem, upalo danas oko 13 časova, bez ikakvog povoda ili obrazloženja, u prostorije opštine Gora koje su izmeštene u selo Vranište, gde sa dugim cevima vrše pretres i premetačinu.

Kako se navodi više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih specijalaca, blokiralo je potpuno ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu i Metohiji, a saobraćaj je posle više od sat vremena normalizovan, ali se Kurtijevi naoružani specijalci i dalje nalaze u zgradi opštine Gora.

“Nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem – da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gde žive u miru i slozi ne dirajući nikoga”, navodi Kancelarija.

Ističe da je maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora, “podli plan” premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine.

Podseća se da ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, sa ciljem potpune destabilizacje prilika na terenu i izazivanja podela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sledbenici znaju.

indeksonline.rs/Tanjug