BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je večeras u Palati ”Srbija” predstavljanje programa “Skok u budućnost – Srbija EXPO 2027” za period od 2024. do 2027. kome prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije.

U okviru programa biće prikazani ključni segmenti sveobuhvatnog razvoja Republike Srbije, među kojima su programi za podizanje životnog standarda građana, projekti u oblasti nauke i tehnologije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, industrijalizacije, energetike, ekologije, poljoprivrede, zdravstva, turizma, kao i u drugim oblastima od nacionalnog značaja, najavljeno je iz pres službe predsednika.

Kako je predsednik najavio protekle nedelje, predstavljanje ključnih segmenata trebalo bi da traje 90 minuta.
Kako je navedeno, posebno će biti izložen koncept planiranja i izgradnje složene infrastrukture u okviru realizacije Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027, koji će dobrim delom predstavljati investiciono jezgro u predstojećem periodu.

Predstavljanje programa počelo je intoniranjem himne ”Bože pravde”.

Predstavljanju programa Skok u budućnost – Srbija EXPO 2027 prisustvuju ministri Tomislav Momirović, Ivica Dačić, Maja Gojković, Goran Vesić, Siniša Mali, Milan Krkobabić, Novica Tončev, Nikola Selaković, Darija Kisić, Danica Grujičić, Zoran Gajić, državni sekretari, pomoćnici ministra, predstavnici javnih preduzeća i institucija.

Događaju prisustvuju i rudari rudnika ”Bor” i brojni privrednici.

U Palati Srbija izložena je između ostalog i maketa BIO4 kampus, kao je dan od ciljeva koji će biti realiyovan u godinama koje slede, a koji će Srbiju držati u korak sa najarazvijenijim zemljama sveta.