BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će Srbija 2027. godine, ukoliko bude bila uspešna i uradi sve što je zamišljeno povećati svoj bruto domaći proizvod na 92,7 milijardi evra – što će kako je rekao biti za više nego tri puta bolji rezultat od onog koji je imala 2012. godine.

“Na kraju ovog perioda, 2027. godine, ukoliko budemo uspešni, ukoliko uradimo sve ovo što smo zamislili, i u skladu sa procenama MMF-a, naš bruto domaći proizvod biće 92,7 milijardi, a mi se nadamo nešto povoljnijim geopolitičkim prilikama i nešto većim investicijama, time bismo mogli da dođemo čak i do 100 milijardi”, rekao je Vučić u Palati ”Srbija” tokom predstavljanja programa “Skok u budućnost – Srbija EXPO 2027” za period od 2024. do 2027.

Predsednik je dodao da će Srbija za četiri godine biti u stanju da na godišnjem nivou proizvede tri puta veću vrednost nego što je mogla 2012. godine.
“To je nezabeleženo u istoriji Srbije, takav napredak i takav rast”, naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao i da će se u tom periodu Srbija boriti da sačuva mir, ali štiteći svoju zemlju i svoj ustav.

“U ovakvim uslovima, sa ovakvom geopolitičkom situacijom u svetu, za nas je od prioritetnog značaja da sačuvamo mir u regionu, ako već ne možemo da utičemo na svetske prilike. Uprkos činjenici da smo neretko ljuti, s pravom, zbog izjava mnogih iz Evrope, posebno kada je reč o KiM i o teritorijalnom integritetu naše zemlje, Srbija mora da pošalje večeras jasnu poruku da će da nastavi svoj evropski put”, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da će Srbija nastaviti sa reformama i da će svojim ozbiljnim i odgovornim ponašanjem pokušati da ubrza svoj evropski put, čuvajući svoje tradicionalne prijatelje, čuvajući svoju slobodu i nezavisnost.