BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle prijema dece srpske nacionalnosti iz Severne Makedonije da su mu gosti preneli da im se najviše u Beogradu svideo hram Svetog Save i “Zimska bajka” i da je srećan zbog toga i dodao da mu je jako važno da se očuvaju srpski jezik i kultura.

“Deca su srećna što u Severnoj Makedoniji vole Srbe i što su Srbi popularni kao narod, a Srbija popularna kao zemlja, traba najbliže odnose da imamo”, rekao je Vučić novinarima posle prijema.

On je rekao da je zamolio svoju saradnicu Suzanu Paunović da sa ministrom finansija Sinišom Malim organizuje da deca odu na vrh Kule i da vide obe reke i kako je Beograd divan.

“Za nas je važno da deca čuvaju srpski jezik, srpsku kulturu zajedno sa njihovim nastavnicima. Jezik je suština svega. Veliki nemački narod, kada god je bio ugrožen, on se vraćao svom jeziku. I nisu slučajno najpoznatiji Nemci, Gete, Šiler, braća Grim…čuvajući nemački jezik i kulturu čuvali budućnost naroda. Nama su srpski jezik i srpska kultura izuzetno važni”, rekao je predsednik.

Kako je istakao, kad god imamo teške trenutke i velike političke pritiske, ono što niko ne može da nam zabrani, to je da čuvamo jezik kojim govorimo, naše ćiriličko pismo, našu kulturu, naše bratstvo, naše zajedništvo sa našim narodom.

“To ne može niko nikada da nam zabrani i to je nešto što moramo da radimo. Ja sam srećan kad vidim ovu decu koja se raduju dolasku u Hram Svetog Save, koja se raduju napretku Beograda i Srbije”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug