BERLIN – Ručna bomba i drugi opasni predmeti pronađeni su tokom pretresa stana u Berlinu gde je osumnjičena bivša članica levičarske militantne grupe Frakcija Crvene armije uhapšene ove nedelje nakon više od tri decenije skrivanja, saopštila je danas nemačka policija.

U sredu uveče policija je evakuisala sedmospratnicu u gadskoj četvrti Krojcberg, u kojoj je osumnjičena Danijela Klete živela, a nakon što su izneli granate i municiju iz njenog stana, saopštili su da evakuisani mogu da se vrate u svoje domove, prenosi AP.

Policija je u utorak saopštila da su pri početnom pretresu stana Kleteove pronađena dva magacina municije koja bi odgovarala pištolju, ali ne i oružje.

Klete je uhapšena u ponedeljak, posle više od 30 godina u bekstvu nakon što je optužena za oružanu pljačku i pokušaj ubistva.

Hapšenje je usledilo nakon što je policija zatražila od građana da pošalju informacije o tri begunca iz RAF-a u popularnoj TV emisiji o zločinima pre dve sedmice, posle čega je usledilo 250 dojava.

Klete, zajedno sa preostala dva begunca iz bande, Burkhardom Garvegom i Ernst-Folkerom Štaubom pripada tzv. trećoj generaciji RAF-a.

Optužbe sa kojima se suočava Klete, zajedno sa Garvegom i Štaubom, odnose se na oružanu pljačku miliona evra i na najmanje jedan pokušaj ubistva počinjen između 1999. i 2016. godine, ali ti zločini nisu, kako prenose mediji, počinjeni u ime RAF-a.

Frakcija Crvene armije bila je zapadnonemačka krajnje levičarska militantna grupa osnovana 1970. godine i aktivna do 1998. godine.

indeksonline.rs/Tanjug