TIRANA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Tirani, na Regionalnom samitu o Planu rasta i ekonomskog približavanja, da ćemo u Beogradu napraviti tim kojim će najverovatnije rukovoditi ministar finansija Siniša Mali i svakog dana njega i predsednika vlade izveštavati o tome kako i na koji način napredujemo u realizaciji tog plana.

“Mislim da je današnji dan bio veoma važan za nas. Razume se uvek više pažnje privlače političke stvari, ali danas je suštinski bio važan dan za Srbiju, ali i za sve druge sa Zapadnog Balkana i kada to kažem mislim da je od suštinskog značaja kada radite stvari od najvećeg interesa za građane svoje zemlje gde će ljudi moći da imaju nešto opipljivo, opipljivu korist od našeg zajedničkog rada”, rekao je Vučić novinarima.

Istakao je da su govorili o uspostavljanju jedinstvenog, najpre regionalnog tržišta, kao i približavanju onome što se zove jedinstveno evropsko tržište, što će za naše ljude da znači puno, a pre svega za naše poslovne veze sa Evropom.

Vučić je naveo da će to puno značiti i za privatne i državne kompanije, ali i za ljude koji će da imaju jeftiniju robu.

“Za ljude koji će da žive neuporedivo lakše i da imaju mnogo koristi od toga. Mnogo teških poslova je tu pred nama”, naveo je Vučić.

Dodao je da je dogovoreno da se uvede i dodatna kontrola i da već u Podgorici za nekih meseci i po dana, kada bude novi sastanak, možemo da govorimo onome šta smo uradili.

“Kada šaljete doznake iz inostranstva i zemalja Evropske unije, tu se plaćaju značajni procenti koji ne dolaze ni do konačnog korisnika i koji ne ostaju davaocu doznaka, to je taj Single European Payment Area – SEPA, što bismo već do prekraja godine mogli ljudima koji žive u inostranstvu da omogućimo i značajno da olakšamo, ali pre svega više novca za one koji su primaoci tih para od svojih najbližih. I verujem da do marta možemo da uvedemo tzv. zelene koridore, što bi bila strašna vest i izuzetna novost za sve naše ljude, za strahoviti napredak”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug