Sjenica – Potresna priča o samohranoj majci Eneli koja u trošnoj kućici sa petoro zlatne dece živi na ledenom Pešteru obišla je Srbiju. Istakuti humanitarac Hido Muratović upoznao se sa mukom ove hrabre žene koja svako jutro sa suzama u očima prati decu u udaljenu školu i rešen je da im pomogne.

Do sada je izgradio na desetina kuća za ugrožene i ništa mu za ovu samohranu majko nije bilo potrebno, osim tri ara zemljišta na kojoj bi nikla njihova nova kućica. Medjutim, kako kaže Hido, nije naišao na razumevanje kod lokalne samouprave u Sjenici, jer kako su mu rekli nemaju zemljište na raspolaganju za Enelu i njenu decu.

– Predsednik opštine tek iz trećeg puta me je primio na razgovor i to na moje uporno insistiranje. Ne mogu da verujem da jedna opština ne može da obezbedi samo tri ara placa i pitam se kako bi uradili nešto više za ovu decu, kojima je preko potrebna pomoć i krov nad glavom”, kaže za RINU Muratović koji je uz pomoć humanitarnih organizacija i donatora sa kojima godinama saradjuje za veoma kratko vreme sakupio novac za sve radove.

Njegovoj akciji priključio se i novinar i autor emisije “Nećete verovati”, Gvozden Nikolić, takodje poznat po svom humanitarnom radu koji je reportažu o ovoj porodici predstavio javnosti. On je, kako ističe, takođe neprijatno iznenadjen potezom lokalne samouprave u Sjenici, koja kako naglašava, ne želi pomoći samohranoj majci petoro dece.

– Zar je moguće da na prostranoj Pešterskoj visoravni, nema slobodna tri ara zemljište za ovu porodicu koju je pogodila teška nesreća. Molim sve časne Pešterce da se udružimo i zajedno pronađemo plac gde ćemo skućiti Milicu, Dragana, Marka, Martina i Saru to im dugujemo kao ljudi, i ja verujem da ćemo to uspeti sa čestitim Sjeničacima a lokalna vlast neka se postidi jer ovim je pokazala da ih narodna muka ne zanima”, kaže Gvozden Nikolić.

Indeksonline