Naslovna Vesti Dačić:Nema saznanja da Srbiji preti teroristički akt, preduzimaju se mere opreza

Dačić:Nema saznanja da Srbiji preti teroristički akt, preduzimaju se mere opreza

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ nr

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas nakon vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

“Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna”, rekao je Dačić.

On je dodao da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bi se sprečila svaka mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi.

“To je u najkraćem bila tema današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost”, rekao je Dačić.

Dodao je i da kada je u pitanju teroristički napad u Moskvi trenutno nema podataka da je neki državljanin Srbije nastradao, a prema informacijama kojima se raspolaže jedan naš državljanin je bio na događaju na kome se desio napad.

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenim događajima na otvorenom u našoj zemlji, Dačić je rekao da će se time baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i da će neki skupovi biti održani, a neki verovatno neće.

Što se tiče prijateljske fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Zenita, rekao je za sada ostaje ono što je i sinoć rečeno, tj. da će ova utakmica biti odigrana.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version