U napetom susretu 14. kola Prve futsal lige, Novi Pazar je slavio nad FON Banjicom rezultatom 5:4. Strelci su bili na strani domaćina Matić sa četiri gola i Đerlek sa jednim, dok su za goste mrežu zatresli Petrov sa dva gola, Petrašević i Lazić sa po jednim.

Utakmica je bila prava poslastica za ljubitelje futsala, sa izmenama u vođstvu i dinamičnom igrom sa obe strane. FON Banjica je započela utakmicu agresivno, dolazeći do prednosti golom Petrova. No, Novi Pazar je pokazao karakter, izjednačavši preko Matića, koji će se pokazati kao ključna figura ovog susreta. Usponi i padovi nastavili su se. Gosti su ponovo poveli, a Matić izjednačio rezultat u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Nastavak igre donosi sličan scenario, FON Banjica ponovo preuzima vodstvo, ali Đerlek brzo postavlja stvari na svoje mesto, izjednačavajući na 3:3. Zatim Matić svojim trećim golom donosi prvo vođstvo Novom Pazaru u meču. Otpor gostiju se nije završio, jer su taktikom viška uspeli da izjednače preko Lazića.

Ključni trenutak utakmice desio se nakon petog faula FON Banjice, kada Matić sa bele tačke postiže svoj četvrti gol na utakmici i peti za svoj tim. Veliki trijumf u dvorani Pendik, uz neverovatnu podršku navijača koja je bila šlagort ovog duela. Novog Pazara nakon 14. kola je 5. na tabelisa 21 bodom, samo četiri boda manje od trećeplasiranog Novog Sada sa kojim će u narednom kolu odmeriti snage.

Podršku na futsalerim sa tribina pružili su prvotimci FK Novi Pazar predvođeni Ademom Ljajićem.