Naslovna EXTRA Mediji: Košarkaški klub Dubai od srede postaje deo sistema Evrolige

Mediji: Košarkaški klub Dubai od srede postaje deo sistema Evrolige

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ nr

BARSELONA – Košarkaški klub Dubai od srede zvanično postaje deo sistema Evrolige, objavio je danas portal Jurohups (Eurohoops).

Očekuje se da će posle nekoliko obrta članstvo Dubaija u sistemu Evrolige biti zvanično potvrđeno u sredu, navodi se u tekstu.

Dodaje se da će odluka biti doneta na klupskim/akcionarskim sednicama u utorak i sredu i ističe da je izvesno da je projekat već dobio neophodnu većinu, uprkos primedbama dva kluba u vezi sa geopolitičkim interesima i različitim vizijama projekta.

“Većinska podrška, zajedno sa podrškom generalnog direktora Evrolige Pauliusa Motejunasa i predsednika Dejana Bodiroge, znači da članstvo Dubaija sad izgleda kao formalnost. Dubai će sledeće sezone igrati u Evrokupu, dokazujući na terenu da zaslužuje najviši nivo i usvojivši profesionalan pristup kako na terenu, tako i van njega. Interes Dubaija je takođe podstakao Abu Dabi da ponudi 75 miliona evra za domaćina naredna tri Fajnal fora, naglašavajući interesovanje regiona za košarku izvan NBA lige”, zaključuje se u tekstu Jurohupsa.

Indeksonline/Tanjug

Exit mobile version