BEOGRAD – Na više poligona i vežbališta Vojske Srbije u toku je realizacija obuke borbenih grupa iz sastava Komande za obuku u okviru priprema za učešće na predstojećoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem.

Vojnici i starešine u terenskim uslovima, prolaze sadržaje iz vatrene i taktičke obuke i uvežbavaju izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim i napadnim operacijama, dok štabni oficiri i podoficiri u komandama brigada dodatno unapređuju svoju osposobljenost za planiranje operacija i komandovanje snagama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Deo jedinica koje obuku izvode na poligonu “Pasuljanske livade” danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

On je tokom obilaska prisustvovao realizaciji programskih gađanja iz automatskih bacača granata i minobacača i tom prilikom se uverio u visok nivo obučenosti posluga za realizaciju vatrenih zadataka.

Kako se navodi, u razgovoru s komandantima angažovanih sastava, general Mojsilović je dao usmerenja za dalji rad i unapređenje borbene gotovosti, i pohvalio organizaciju života i rada u terenskim uslovima, kao i profesionalno angažovanje vojnika i starešina na obuci.

Indeksonline/Tanjug