Naslovna srbija Bor Potraga u toku za dvogodišnjom devojčicom nestalom u okolini Bora

Potraga u toku za dvogodišnjom devojčicom nestalom u okolini Bora

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

BOR – Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u okolini Bora i potraga za njom je u toku.

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me” (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu koja je trajala celu noć su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je u utorak za Tanjug da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi.

“To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke”, rekao je Milikić.

On je zahvalio svim građanima koji su došli da pomognu, ali je apelovao da se ne prave velike gužve i zamolio ih za razumevanje, kako ne bi ometali rad policije i izlagali sebe riziku.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić izjavio je za Tanjug da su u potragu za nestalom Dankom Ilić uključeni i helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju
teren, i dodao da će nakon toga u potragu krenuti i spasilački tim.

”Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen”, rekao je Aleksić.

On je istakao da Gorska služba spasavanja deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version