Naslovna FB Glavna Preko 20 centimetara snega na Goliji: Usred proleća zimske slike sa planine,...

Preko 20 centimetara snega na Goliji: Usred proleća zimske slike sa planine, najkritičnija deonica još uvek je prohodna

Ivanjica – Оsim Zlatibora i Tare martovski sneg nije zaobišao ni planinu Goliju, na kojoj je napadao skoro 20 centimetara za nekoliko sati. Ipak, intenzivne snežene padavine nisu putarima zadale veće probleme.

– Kamioni od juče čiste deonicu Preko Brdo – Odrvraćenica, uspeli su da je održe prohodnom, i ono što nam je najvažnije nije bilo paralisanih automobila. I danas dežuraju ekipe putara, koje redovno posipaju agregate, kako bi smanjile mogućnost stvaranje poledice – kazao je Vitomir Arsović iz ivanjičkih “Puteva”.

Takodje, sneg koji je napravio problem na putevima ka Zlatibooru i Tari, sada je pod kontrolom, i svi putevi su prohodni.

– U jednom trenutku je bilo kritično na Borovoj Glavi, jer je u kratkom vremesnkom periodu na put napadalao oko 15 centimetara snega. Naše ekipe su se vrlo brzo angažovale, a šest kamiona čistilo je putne pravce, rekao je za Alen Mušanović ispred Puteva Užice i dodao da najavljene si niske temperature mogu na putevima da prouzrokuje poledic, stoga apeluje na vozače da na put ne kreću bez neophodne zimske opreme koja je obavezna.

Indeksonline

Exit mobile version