MOSKVA- Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da istražitelji utvrđuju okolnosti terorističkog napada u Moskvi i dodao da se nada da će tužioci učiniti sve da teroristi budu kažnjeni.

“Nadam se da će tužioci, u okviru svojih ovlašćenja, uključujući i prilikom podizanja državnih optužbi i tokom sudskog procesa, učiniti sve što je potrebno da kriminalci dobiju pravičnu kaznu. Kako to nalaže ruski zakon”, poručio je Putin na sastanku kolegijuma Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, prenosi RIA.

Dodao je da su bezbednost građana, povećanje suvereniteta i jačanje reda i zakona i dalje ključni ciljevi politike ruskih vlasti.

On je najavio pokretanje nacionalnog projekta “Mladi Rusije” u okviru kojeg će se, kako je rekao, raditi na zaštiti prava maloletnika.

“Učinićemo sve da deca i adolescenti budu zaštićeni od kriminalnih napada i rizika od uvlačenja u kriminalno i ekstremističko okruženje”, rekao je Putin.

U napadu 22. marta u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol” u Moskvi stradalo je najmanje 139 osoba, a više od 180 je povređeno.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država.

indeksonline.rs/Tanjug