BEOGRAD – U Srbiji će sutra ujutro prestati kiša i smanjiće se oblačnost. Tokom dana biće malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti oblačno. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima koji će najjači biti na jugu Banata od 24 do 28 m/s (odnosno od 85 do 100 km/h).

Jutarnja temperatura od 6 do 12 °C, najviša dnevna od 19 do 23 °C, u Negotinskoj Krajini hladnije – oko 14 °C, saopštio je Republički hidrometerorološki zavod.

Tokom noći stići će prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom sa zapada, uz skretanje vetra na umeren, ponegde i jak jugozapadni.

U Beogradu će, nakon oblačnog jutra, tokom dana biti malo i umereno oblačno sa sunčanim
intervalima, toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima oko 17 m/s (odnosno oko 60 km/h). Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 20 °C. Tokom noći stiže prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine, a vetar će biti u skretanju na umeren jugozapadni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutru će još u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Tokom dana promenljivo biće oblačno sa sunčanim intervalima, uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima ponegde sa kratkotrajnom kišom. Od petka se očekuje pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 °C. Početkom sledeće sedmice ponovo će duvati košava, a prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima očekuje se u utorak.

indeksonline.rs/Tanjug