Naslovna FB Glavna Radovi na izgradnji azila za pse u Novom Pazaru teku planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji azila za pse u Novom Pazaru teku planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji prihvatilišta za pse i mačke lutalice teku planiranom dinamikom, a realizacija ovog projekta u Novom Pazaru rešiće niz značajnih pitanja.

“Izgradnja objekta je izuzetno značajan korak u humanom i odgovornom tretmanu pasa lutalica. Najbitnije je da ćemo na ovaj način imati značajan pomak u smanjenju broja oštećenih građana od ujeda pasa lutalica. Grad više neće imati potrebu za angažovanjem privatnih firmi u cilju rešavanja problema, što je izuzetno važno sa ekonomskog stanovišta”, kazao je član Gradskog veća Aladin Zećirović.

Odrađeni su u prethodnom periodu grubi građevinski radovi na objektu, čime su se stekli uslovi za nastavak radova u okviru duge faze izgradnje prihvatilišta. Trenutno su aktuelni radovi na unutrašnjosti i na uređenju spoljašnosti objekata. Odrađene su vodovodne i kanalizacione instalacije u samom objektu, rezervoari za vodu, kompletni fasaderski radovi.

Izvođač radova vrednih 24 milona dinara bez PDV je DS iskop gradnja.

“Deo sredstava obezbeđuje Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj (14 miliona) a ostatak Grad Novi Pazar. Radovi teku planiranom dinamikom i nadamo se da će biti realizovani u predviđenom roku”, zaključio je Zećirović.

Exit mobile version