NOVI PAZAR – U Novom Pazaru danas borave ambasadori islamskih zemalja. Oni su gosti Grada i prisutvuju zajedničkom iftaru.

Diplomatski predstavnici devet zemalja najpre su prisustvovali promociji knjige ”Orijentalno blago Srbije” autora dr Mensura Zukorlića, organizovanoj u gradskoj biblioteci.

Ovo je tradicionalni iftar čiji domaćin je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zadovoljstvo što su zajednički iftari sa diplomatskim predstavnicima islamskih zemalaja postali tradicija.

”Raduje me da je ovo postala tradicija, a posebno u ovom mubarek mesecu da se okupljamo sa našim prijateljima svake godine” kazao je Bševac i podsetio da je među gostima i ambasador Države Palestina, koji inače često posećuje Novi Pazar, grad čiji su građani u dovama uz narod Plestine i prižaju svaku vrstu pomoći.

Ambasador Palestine Muhamed Al Namur kazao je za RTV Novi Pazar da je izuzetna čast biti danas u Novom Pazaru. Zahvalio je građanima koji podržavaju paestinski narod i materijalno ali i organizujući skupove.

”U ime mog naroda, Ambasade Palestine, zahvaljujem svim ljudima, gradonačelniku i institucijama za svu podršku koju pružaju” kazao je on.

Amabasadori su se složili da je ramazanska atmosfera u Noovm Pazaru jedinstvena i da se ovde osećaju kao kod kuće.

Zajedničkom iftaru prisustvovali su predsednik Mešihata IZ u Srbiji, muftija Mevlud efendija Dudić, predsednik Skupštine Grada Novog Pazara Samir Lekić, predsednik SDP-a Nihad Hasanović, narodni poslanikk SDP-a dr Muamer Bačevac, članovi Gradskog veća Novog Pazara.

rtvnp.rs