BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da njegova savetnica jeste pozvala aktivistkinju Aidu Ćorović sa namerom da joj pomogne kada se ona u javnosti žalila da nema od čega da živi, pa da su tako navodi Ćorović da je na taj način neko hteo da je “kupi” ili “ućutka” – netačni i besmisleni.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Ćorović da će ga na kraju “ubiti kriminalci sa kojima su sarađivali” i da je bio pokušaj da se Ćorović “kupi”, predsednik je rekao da oni koji hoće da ga ubiju, da požure jer će ih, kako je rekao “pobediti opet”.

“To što ćete mene da ubijete, o tome sanjate već godinama, još niste sproveli u delo, požurite, pobediću vam opet. To je moj odgovor. I pomoćiću svim mojim prijateljima, političkim saborcima, te ljude smatram prijateljima, pre svega političkim saborcima za koje znam koliko vredno i naporno rade za ovu zemlju, da pobede ponovo. I ne možete da me sprečite ni po Ustavu, ni po zakonima ove zemlje”, rekao je predsednik na konferenciji za medije u Predsedništvu.

Što se tiče navodnog njegovog odnosa sa kriminalcima, predsednik je ukazao na to da te koji to govore oko te teme pušta da govore i da će to biti tako još neko vreme, a da će onda u javnost izaći sa stvarnim podacima.

“A onda ćete da vidite čudo neviđeno. Da vidite o kakvim je lažovima reč, oko nekih stvari oko kojih insistiraju poslednja tri, četiri dana. Ja sam stara čekalica i volim da ih pustim, da se iživljavaju i da misle `eto, napipali smo meko tkivo`, a onda sledi udarac. Što se tiče kriminala, tu je već autoprojekcija”, rekao je predsednik.

Naglasio je da je on predsednik Srbije, posvećen napretku svog naroda i da sve odluke koje se donose pa čak i one kao večeras o izborima, donose se isključivo u interesu naroda.

“Nisam se rukovodio stranačkim interesima. Mi smo bukvalno vikali jedni na druge, onako kako se to nije dogodilo i opet smo došli do zajedničkog rešenja”, rekao je predsednik.

indeksonline.rs/Tanjug