BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas tokom obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici da bi drugi put trebalo srušiti letelice koje se nađu u našem vazdušnom prostoru kao što je juče bio slučaj i delovati na njih protivvazdušnim oklopnim oružjem.

“Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put će na to PVO dejstvovati i srušiti, pa da utvrdimo čije je”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, sa kojim uskoro treba da se sastane, razgovarati o nabavci borbenih aviona “Rafal”, rekao da će između ostalog i o tome biti reči, ali da to, neće biti najvažnija tema.

“Mi ćemo svakako ići u nabavku, ukoliko budemo mogli da nabavimo ‘Rafale’, nabavićemo ‘Rafale’, ako ne budemo nabavili Rafale, nabavićemo negde nešto drugo. Ali mi moramo da vodimo računa o jednoj stvari, a to je odnos u regionu… Mi moramo da budemo kao jedina vojna neutralna zemlja značajno jači, da bismo tu svoju neutralnost i svoju slobodu mogli da sačuvamo”, rekao je Vučić.

U obilasku su i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i predsednik RS Milorad Dodik.

indeksonline.rs/Tanjug