SARAJEVO – Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Aleksandar Goganović poručio je danas da NATO neće raspoređivati svoje vojnike u BiH, a posebno ne u Brčko distriktu.

Goganović je to poručio reagujući na izjavu zamenika predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Denisa Zvizdića, da NATO rasporedi vojnike u Brčko distriktu, kao i na veću prisustnost snaga EUFOR-a zbog, kako je rekao, “ratnohuškačkih izjava” predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

On je podsetio da jedini EUFOR ima mandat da ocenjuje bezbednosnu situaciju u BiH, te da je na nedavnom sastanku u Ministarstvu odbrane, komandat EUFOR-a ponovio da ne postoje bezbednosni izazovi većeg stepena.

“Denis Zvizdić ovakvim izjavama, nažalost, samo širi strah i paniku među građane BiH, a posebno Brčko distrikta što je zakonom zabranjeno. Političari bi trebalo da se suzdrže ocenjivanja bezbednosne situacije u BiH i taj posao da prepuste nadležnim organima, prvenstveno EUFOR-u”, naveo je Goganović u izjavi za Srnu.

Indeksonline/Tanjug