Naslovna Društvo Herojski čin mladog Novopazarca tokom požara u Prvomajskoj ulici

Herojski čin mladog Novopazarca tokom požara u Prvomajskoj ulici

NOVI PAZAR – Tokom vikenda u Novom Pazaru su se dogodila dva požara, gde su goreli porodični objekti. Jedno lice je smešteno u Opštoj bolnici zbog udisanja dima i trenutno je u jedinici intezivne nege.

Požar na početku Prvomajske ulice je izbio u subotu, jedan sat posle ponoći dok su svi spavali. Novopazarac Aldin Hudović je u tom trenutku sa drugovima prolazio centrom grada, ugledao dim i odmah priskočio da pomogne. Evakuisali su iz kuće stariju osobu koja je bila bez svesti.

“Mislim da bi svako normalan to uradio, ugledali smo dim i odmah priskočili u pomoć, jer smo želeli da pomognemo da se sačuvaju ljudski životi I domovi”, rekao jeAldin.

Aldin je priskočio da pomogne ne vodeći računa šta može da mu se desi.

“Dok smo lomili staklo, jedan komad mi je ušao u oko, dr Nuhović je odmah sve sanirao I beu većih posledica sam prošao”, kaže Aldin.

Požar su najpre počeli da gase radnici gradske čistoće koji su u to vreme prali centralne ulice.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije pri Policijskoj upravi Novi Pazar Darko Belić kaže da su i nakon gašenja požara, vatrogasci dežuarli da se ne bi negde pojavila vatra, jer je reč o objektu stare građe.

“Gorelo je 90 kvadrata, vatrogasci su uspeli da spreče dalje širenje vatre. Na terenu je bilo osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila. Vatrogasci su pravovremeno I profesionalno intervenisali”, rekao je Belić.

U nedelju ujutru dogodio se još jedan požar.

“Reč je o požaru na porodičnom objektu u naselju Bukreš u Biserovačkoj ulici. Vatrogasci su odamah nakon prijave otišli na teren

Prema rečima načelnika Odeljenja Hirurgije dr Kemala Brničanina, pacijent koji je zadobio povrede u požaru star 82 godine prebačen je Opštu bolnicu, veoma lošeg zdravstvenog stanja.

rtvnp.rs

Exit mobile version