Naslovna FB Glavna Uhapšene naoružane osobe u Suvom Dolu kod Lipljana, protest uznemirenih meštana

Uhapšene naoružane osobe u Suvom Dolu kod Lipljana, protest uznemirenih meštana

Tanjug/AP/Visar Kryeziu

SUVI DO 15 – Pripadnici takozvane kosovske policije uhapsili su u Suvom Dolu kod Lipljana dve osobe zbog posedovanja nelegalnog oružja i uznemiravanja meštana.

Do hapšenja je došlo sinoć, nakon što su meštani prijavili da su videli nepoznate osobe kako ulaze u zgradu u stambenom naselju u tom mestu.

Stanovnici sela su se danas okupili na mirnom protestu kako bi izrazili zabrinutost za
svoju bezbednost i za bezbednost svoje dece.

Predsednik kućnog saveta Mladen Spasić objasnio je da ga je komšija obavestio da je
njegov maloletni sin video naoružanu osobu kako se kreće ka jednoj od stambenih zgrada.

Prema njegovim rečima, nakon toga su pozvali tzv. kosovsku policiju u Gračanici koja je u stanu u kom su zatečene nepoznate osobe pronašle dve automatske puške.

Dodao je da je policijska operacija trajala je do jutra.

“Saopštili su nam da su uhapsili dva lica, da su našli dve automatske puške.To su lica koja smo mi do sada viđali ovde u selu, jedan od njih je korisnik stana u ovoj zgradi, ali su se oni odselili još pre dve godine, napustili su Kosovo i taj stan je sada prazan, tako da se on sada vratio sa tim njegovim prijateljem i počeli su problemi” , rekao je Spasić.
Dodao je da su se mešrtani okupili kako bi u vidu protesta predočili opštini Gračanica da ubuduće, kada neko ne živi u stanu, mora da se proveri da li oni koji u stan dolaze imaju kriminalni dosije ili ne.

“Ovde smo imali situaciju da se 20 dana kreće lice i živi u stanu, a da ne znamo ko je on, i da li ima kriminalni dosije, da li je činio neka krivilna dela, ispostavilo se da se kreće sa automatskom puškom po selu. Vidite da su žene i deca uplašeni”, rekao je Spasić.

Jedna od stanara zgrade Svetlana Krstić napominje da u ovom naselju ima oko 40 dece koja se često i do kasno igraju u parkiću pred zgradama.
“Jesam uplašena i zbog dece stvarno, jer deca se igraju do kasno i sada je rizik da pustiš dete van dvorišta. Ne znam kakvo je ovo vreme došlo , da ljudi šetaju puškama. Ne znam kako da objasnim taj osećaj i ne znam šta se konkretno izdešavalo sinoć, ali da je strašno” , kazala je Krstić.

Predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović je zajedno sa predstavnicima opštine Gračanica posetio okupljene meštane.

Iz opštine su poručili da jedan od uhapšenih ima ugovor o korišćenju stana sa opštinom i da će isti raskinuti s obzirom je prekrišio stavku iz ugovora i stan izdao trećem licu.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version