Budva – Iako je tek početak aprila, na Crnogorskom primorju mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se očekuje tek za par meseci.

– Voda je odlična, topla i čista. Nakon tmurne zime jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve, rekla je Vanja Gardašević iz Budve.

Temperatura vazduha na primorju bila je preko 25 stepeni, pa je osim u Budvi kupača bilo i u ostalim gradovima.

Pripreme ugostitelja za predstojeću letnju sezonu, već su u punom jeku. Kao i ranijih godina najveći problem je sa pronalskom radne snage.

– Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga smo prinuđeni da radnike tražimo u drugim zemljama. Do ove godine tradicionlano su svoj posao na primorju tražili građani Srbije i Bosne i Hercegovne, ali sada su i oni mahom izostali jer su birali neke druge i bolje plaćene destinacije, poput Hrvatske, pa smo u pregovorima sa agencijama da ponovo radnu snagu tražimo u nekim dalekim zemljama, rekao je Aleksandar Jovanović predsednik Udruženja ugostitelja Budve.

indeksonline.rs