U organizaciji Fonda za razvoj Republike Srbije u Tutinu je održan Forum privrednika. Skup je otvorila, ispred Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj opštine Tutin Lejla Redžematović.

Direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije Tatjana Matić predstavila je tutinskim privrednicima programe Fonda, s akcentom na posebne pogodnosti za opštine u statusu najnerazvijenijih, kakva je opština Tutin. To je, prema njenim rečima, velika prednost u odnosu na ostale regione. Pozvala je tutinske privrednika, posebno potencijalne privrednice, za čije poslovanje postoje posebne povoljnosti, da se osmele i započnu svoj biznis, ističući da će im Fond za razvoj biti na raspolaganju.

“Krediti Fonda za razvoj su prepoznati po izuzetno niskim, fiksnim kamatnim stopama od 2 i 2,5 odsto. Firme iz Tutina ne moraju čak da ispune uslov da imaju pozitivan bilans stanja u poslednje dve godine, što je u odnosu na većinu regiona, velika prednost”, rekla je Matić u Tutinu.

Naglasila je da je u cilju što veće dostupnosti ovakvih povoljnosti privrednicima, otvorena i Kancelarija Fonda za razvoj u Novom Pazaru, gde mogu detaljnije da se informišu o svim programima i kreditnim linijama koje se nude.

“Jedan od naših glavnih zadataka – istakla je Matić – je kako da dođemo do dodatnih sredstava za Fond.” Naglasila je da se sa Ministarstvom privrede razvijaju popularni programi, koji će dodatno doprineti održivom ekonomskom razvoju.

“Aktivirali smo kreditnu liniju za trajna obrtna sredstva sa Evropskom investicionom bankom, gde je fiksna kamatna stopa 3,6 odsto”, naglasila je Matić.