Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima posetio je Gimnaziju, gde je u toku realizacija projekta zamene kotlova na ugalj, kotlovima na pelet. Iz istog sistema kao i ova srednja škola, grejanjem se snabdeva OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

„Grejanje će biti ekonomičnije, a što je još bitnije, ulaganjem znatno smanjujemo zagađenje u ovom delu grada. Vrednost projekta je oko 18 miliona dinara i reč je o samo jednom u nizu projekata koje finansira Ministarstvo za životnu sredinu. Kotlovi su zamenjeni u sportskoj hali Pendik, Tehničkoj školi, OŠ „Mur“, sada u Gimnaziji. Ukupna investicija je oko 80 miliona dinara, od čega je 80 procenata obezbedlio resorno ministarstvo, dok smo ostatak opredelili iz gradskog budžeta“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Istakao je da je za kratko vreme urađeno mnogo na zameni kotlova na čvrsto gorivo i mazut. Grejanje na pelet je racionalnije, ekonomičnije i ekološki prihvatljivo. Gradonačelnik je najavio da će u narednom periodu zamena kotolova u školama i objektima gradskih ustanova biti nastavljena.
Prema rečima direktorke škole, Dženane Raždaginac, projekat je izuzetno značajan.

„Grejanje na fosilna goriva je štetno i ekološki prihvatljiviji energent ima još veći značaj. Nadamo se da ćemo podstići ostale škole na isti korak i raduje nas što ćemo od naredne grejne sezone, kao i osnovci u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” imati novi sistem grejanja, na pelet.