BEOGRAD – Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza na petlji Novi Sad Sever do danas u 17 časova delimično je zatvorena petlja Novi Sad Sever, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Za saobraćaj je zatvoren krak prema Subotici u smeru Novi Sad – Subotica, od semafora na Bulevaru Evrope prema Subotici, kao i krak prema Bulevaru Evrope u smeru Beograd – Novi Sad.

Alternativni putni pravac za Suboticu je obilazak preko petlje Novi Sad Centar, a za
Novi Sad isključenje na petlji Novi Sad Centar.

Na auto-putu E-75, do 01. juna u toku svetlog dela dana biće izvođeni radovi na redovnom pregledu portala za saobraćajnu signalizaciju i to u smeru Beograd – Niš od petlje Pojate do petlje Ražanj i od petlje Trupale do petlje Leskovac centar, u smeru Niš – Beograd od petlje Grdelica do petlje Trupale, a u smeru Vranje – Niš od petlje Vladičin Han do petlje Grdelica.

Shodno dinamici izvođenja radova, za saobraćaj je zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom.

Na petlji Beograd – Autokomerc, ka Šidu, izvode se radovi na rehabilitaciji preticajne saobraćajne trake, do 31. maja u 12 časova, a saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-75, petlja Ostružnica – petlja Orlovača danas do 18 sati izvode se radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje tunelima.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz leve cevi tunela Lipak i Železnik, uz obustavu saobraćaja kroz desne cevi tunela.

Na Obrenovačkom putu, kroz naseljeno mesto Umka, do 25. juna, od 7 do 17 časova, svakog
radnog dana i subotom, biće izvođeni radovi na rehabilitaciji i sanaciji oštećenog zastora uz naizmenično propuštanje vozila.

indeksonline.rs/Tanjug