Postoje sve jasniji signali da bi direktor Partizana, Miloš Vazura, uskoro mogao da se sastane sa čelnicima jednog rimskog kluba. Ponovo je jedan od talenata Partizana na radaru italijanske Serije A, ali ovog puta to nije Fjorentina, Bolonja ili Atalanta. Situacija je drugačija, jer je Samed Baždar privukao pažnju Lacija.

U krugovima bliskim klubu iz Humske već neko vreme spekuliše se da bi jedan italijanski klub mogao da angažuje Baždara tokom letnjeg prelaznog roka.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, klub u pitanju su nebesko-plavi iz Rima. Ta informacija dobija na težini uz nagoveštaje da bi generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, mogao uskoro da započne pregovore o transferu.

Iako je priča tek u povojima, interesovanje Lacija za Baždara čini je izuzetno intrigantnom, kako za crno-bele, tako i za samog igrača. Osim Lacija, spekulisalo se i o interesovanju drugih klubova, poput Almerije, ali za imidž Partizana i samog igrača bilo bi mnogo poželjnije da pređe u klub kao što je Lacija.

Odlazak Baždara iz Partizana postao je izvestan još kada je bivši trener Partizana Igor Duljaj to najavio pre mesec i po dana. Duljaj je istakao da mladi napadač planira selidbu kako bi se dokazao na većoj sceni. „Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga“, izjavio je Duljaj.

Partizan kao klub takođe pokazuje spremnost da proda talentovanog igrača koji je za prvi tim debitovao još u eri Aleksandra Stanojevića. Crno-beli su, na osnovu nastupa u važnim utakmicama od početka ove kalendarske godine, voljni da profitiraju, a Baždaru se pruža prilika da nastavi razvoj u jednom od najjačih evropskih klubova.

Očekuje se da će transfer zadovoljiti sve strane. Lacio bi dobio napadača za budućnost, dok bi Partizan ostvario finansijsku dobit i imao priliku da reinvestira novac u razvoj novih talenata, ili možda čak i u potragu za pojačanjima u regionu.

Sve u svemu, Lacio pokazuje interesovanje za mladog novopazarskog Bazdara, a ukoliko transfer bude realizovan, to bi moglo da bude značajno poglavlje u karijeri mladog novopazarskog fudbalera, dok bi Partizan ostvario značajnu finansijsku korist.

Indeksonline/I.D/MozzartSport