U Tutinu je osnovan odbor Foruma Mladih Sandžačke demokratske partije (SDP). Za predsjednika je imenovan Sulejman Hamidović, dok su Hasan Čalaković i El Kadir Čolović imenovani za potpredsjednike. Medina Pramenković preuzela je funkciju sekretara Foruma Mladih.


Sastanku je prisustvovao i predsjednik SDP-a Samir Lekić, koji je naglasio važnost uključivanja mladih iz Tutina u politički život stranke.

“Osnivanje Foruma Mladih je još jedan korak ka osnaživanju mladih i njihovom aktivnom učešću u političkim procesima,” izjavio je Lekić.

Sulejman Hamidović, novoizabrani predsjednik Foruma, zahvalio je na ukazanom povjerenju i najavio niz aktivnosti usmjerenih na poboljšanje položaja mladih.

“Naša misija je osnažiti ih , pružiti im prilike za razvoj i uključiti ih u donošenje odluka,” rekao je Hamidović.

Sandžačka demokratska partija planira uključivanje mladih Tutina u sve dostupne sektore. Forum će organizovati seminare, edukacije i društveno korisne akcije usmjerene na aktivizam mladih.

Mladi će biti konsultovani o svim važnim temama za Tutin, čime će dodatno jačati kapacitet stranke i doprinositi razvoju regije.