Predsednik SDP Rasim Ljajić i koordinatora EPS-a, Jovica Jevtić, obišli su područja tutinskih i sjenickih sela kako bi se upoznali sa problemima koje meštani imaju sa snabdevanjem strujom. Nakon obilaska i razgovora sa lokalnim stanovništvom, struja je ponovo puštena mlekari Pesterka.

Mlekara Pesterka suočila se sa ozbiljnim problemima zbog prekida u snabdevanju električnom energijom, što je onemogućilo proizvodnju mleka, jogurta i kajmaka. Zajedničkim angažovanjem Rasima Ljajića i tima iz EPS-a, nesmetan rad ove kompanije je ponovo omogućen.

“Ovo je važan korak ka rešavanju problema u snabdevanju strujom u ruralnim područjima. Zalažemo se da svi građani imaju pristup osnovnim uslugama i da privredni subjekti mogu nesmetano da rade,” rekao je Ljajić.

Jovica Jevtić iz EPS-a dodao je da će se nastaviti sa radom na unapređenju elektroenergetske mreže kako bi se sprečili slični problemi u budućnosti.

Rešavanje ovog problema mlekari Pesterka omogućilo je nastavak proizvodnje i obezbedilo radna mesta za lokalno stanovništvo, čime je potvrđena važnost koordinisanog delovanja lokalnih lidera i energetskih službi.

AI